80905
Książka
W koszyku
Jak formuje się bułki? Gdzie kura znosi jaja? Kto doi krowę? Obojętnie, czy jemy dużo, czy mało, czy chętniej sięgamy po mięso, czy też po warzywa i owoce - ktoś zajmuje się produkcją naszego jedzenia. Ale kto? I gdzie dokładnie? Dzięki przejrzystym ilustracjom i jasnym opisom Julia Durr udziela odpowiedzi na te pytania. Oprowadza nas po gospodarstwach rolnych, fermach mlecznych i rzeźniach. Zagląda do piekarni i fabryki pieczywa, odwiedza kuter rybacki i fermę rybną, gości na plantacjach, w sadzie i w szklarni. Pokazuje, jak czytać etykiety i dowiadywać się, skąd pochodzi nasze jedzenie.
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65/69 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej