80905
Book
In basket
Jak formuje się bułki? Gdzie kura znosi jaja? Kto doi krowę? Obojętnie, czy jemy dużo, czy mało, czy chętniej sięgamy po mięso, czy też po warzywa i owoce - ktoś zajmuje się produkcją naszego jedzenia. Ale kto? I gdzie dokładnie? Dzięki przejrzystym ilustracjom i jasnym opisom Julia Durr udziela odpowiedzi na te pytania. Oprowadza nas po gospodarstwach rolnych, fermach mlecznych i rzeźniach. Zagląda do piekarni i fabryki pieczywa, odwiedza kuter rybacki i fermę rybną, gości na plantacjach, w sadzie i w szklarni. Pokazuje, jak czytać etykiety i dowiadywać się, skąd pochodzi nasze jedzenie.
Availability:
Wypożyczalnia dla Dzieci
There are copies available to loan: sygn. 65/69 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again