81475
Książka
W koszyku
Wyrób czekoladopodobny, hot dog z pieczarkami, napój w woreczku, mleko w butelkach z aluminiowym kapslem, garmażerka, rożen i saturatory. Wyszynk w bufecie, lody w Hortexie, zapiekanki z przyczep kempingowych. Reglamentacja, kolejki, niedostępność towarów i bieda to codzienność epoki PRL-u, w której do nielicznych restauracji miały dostęp przede wszystkim elity partyjne, ewentualnie element przestępczy. Co i gdzie jadło się w epoce Gomułki, Gierka czy Jaruzelskiego? Na to pytanie, przybliżając demoludowe menu, odpowiadają : najpoczytniejszy pisarz historyczny w Polsce Sławomir Koper i dziennikarz ”Super Expressu”, a z wykształcenia kucharz Mariusz Mucha.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Ogólna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 94(438).083 (1 egz.)
Wypożyczalnia F2
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 94(438).083 (1 egz.)
Wypożyczalnia F5
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 94(438).083 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej